دکتر روح الهی: خوابگاه‌ها مراکز حیاتی و پرچالشی هستند و نیاز به توجه ویژه دارند

سرپرست مدیریت خوابگاه‌های دانشجویی، به مناسبت گرامیداشت هفته خوابگاه‌ها، برنامه‌ها و همچنین ظرفیت و چالش‌های خوابگاه‌ها را تشریح کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر نیره سادات روح الهی، سرپرست مدیریت خوابگاه‌های دانشجویی با اشاره به برگزاری مراسم ویژه هفته خوابگاه‌ها گفت: همه‌ساله از 24 تا 30 اردیبهشت به‌عنوان هفته خوابگاه‌ها در نظر گرفته می‌شود و هرسال شعارهای مخصوص به خود را دارد و براساس آن برنامه‌های خوابگاه اجرا می‌شود.
وی از مشاوره روانشناسی تمامی دانشجویان خوابگاهی خبر داد و گفت: شعار امسال تمرکز بر مقوله روانشناسی و تاب‌آوری است. بر این اساس از  مراکز مشاوره دانشگاه، نیروی انتظامی و سازمان انتقال خون به‌منظور ارائه مشاوره روانشناسی و آموزش‌های پیشگیری از اعتیاد و نحوه انتقال خون  برای حضور در خوابگاه‌ها دعوت کردیم که آموزش‌ها و مشاورهای لازم را در اتاق تک‌تک دانشجویان ارائه دادند. همچنین کلاس‌هایی را به‌منظور آموزش زندگی خوابگاهی برای دانشجویان برگزار کردیم.
سرپرست خوابگاه‌های دانشجویی با اشاره به دیدار هیئت‌رئیسه دانشکده‌ها با دانشجویان خوابگاهی گفت: در راستای همدلی دانشگاه‌ها و دانشکده‌ها با دانشجویان خوابگاهی، هرروز از ساعت 5 تا 7 بعدازظهر اعضای هیئت‌رئیسه یک یا دو دانشکده به خوابگاه می‌آمدند و با دانشجویان صحبت و دانشجویان نیز مشکلات خود را مطرح می‌کردند.
دکتر روح الهی برگزاری جشنواره‌های ورزشی و فرهنگی و هنری را از دیگر برنامه‌های هفته خوابگاه‌ها برشمرد و گفت: افزون بر این از ناظم‌های نمونه خوابگاهی قدردانی شد که بدانند، بدون آن‌ها خوابگاه‌ها اداره نمی‌شود.
وی خوابگاه را مرکزی حیاتی و درعین‌حال پرچالش خواند و گفت: اگر برای رفاه پزشکان، پرستاران و کادر درمان آینده اقدام نکنیم آن‌ها در آینده دچار مشکلات روحی بسیاری می‌شوند.
دکتر روح الهی مهم‌ترین چالش خوابگاه‌ها را مسائل مالی و فرسودگی بنای آن دانست و گفت: تعداد دانشجویان خوابگاهی زیاد است و دانشجویان با ورود به این دانشگاه از خوابگاه نیز انتظاری هم‌پایه دانشگاه علوم پزشکی تهران را دارند منتها اکثر خوابگاه‌ها فرسوده است و نیاز به بازسازی دارد که هم ازنظر مالی و هم ازنظر خالی کردن فضای خوابگاه برای بازسازی دچار محدودیت هستیم و مجبوریم بازسازی‌ها را خورد خورد انجام دهیم که آن‌هم به چشم نمی‌آید.
سرپرست خوابگاه‌های دانشجویی، قدیمی بودن آیین‌نامه‌ها و زمان‌بر بودن بروکراسی‌های اداری را از دیگر مسائل خوابگاهی برشمرد و گفت: در زمینه به‌روزرسانی آیین‌نامه‌ها اقدام کردیم اما باید مورد تأیید وزارت بهداشت هم قرار بگیرد.  روند بروکراسی‌های اداری و مناقصات هم معمولاً زمان‌بر است و دانشجویان درکی از این شرایط ندارند و وقتی خواسته‌ای دارند انقدر پافشاری می‌کنند که به نتیجه برسند.
دکتر روح الهی از تلاش برای تعامل با خیرین و شهرداری‌ها خبر دارد و گفت: متأسفانه تمایل کمی برای مشارکت در عرصه خوابگاه‌ها وجود دارد اما اگر به خوابگاه‌ها بیایند و شرایط دانشجویان را ببینند قطعاً به این مجموعه کمک خواهند کرد.
سرپرست خوابگاه‌های دانشجویی، شمار دانشجویان خوابگاهی را 4 هزار تن برشمرد و با اشاره به ظرفیت خوابگاهی دانشگاه گفت: کوی پسران 4 واحد خوابگاهی و کوی دختران 5 واحد خوابگاهی دارد. در کوی پسران دو خوابگاه دیگر درحال ساخت است که یکی 85 درصد پیشرفت دارد  و امیدواریم مهرماه به بهره‌برداری برسد و دیگری  20 درصد پیشرفت داشته که درصورت حمایت می‌توان آن را راه‌اندازی کرد.
وی افزود: خارج از کوی هم دو خوابگاه حافظیه و خوابگاه 16 آذر ویژه دختران  و 4 خوابگاه پسران داریم که خوابگاه انقلاب پسران به‌نوعی مجموعه خوابگاهی است و از 5 خوابگاه تشکیل‌شده است.  
دکتر روح الهی با اشاره به ظرفیت خوابگاه متأهلی گفت: خوابگاه متأهلی از4 بلوک تشکیل‌شده  که دو بلوک آن به ظرفیت 66 سوئیت بازسازی‌شده و درحال بهره‌برداری است و دوتای دیگر هم درحال بازسازی است که امیدواریم به بهره‌برداری برسد  ولی به دلیل مشکلاتی که داریم سرعت آن پایین است.
وی در پایان سخنان خود خواستار رسیدگی ویژه به امور خوابگاه‌ها شد و گفت: تازمانی که به خوابگاه نیامده بودم فکر نمی‌کردم مسئله خوابگاه آنقدر حیاتی و چالش‌برانگیز باشد. از آنجاکه رضایتمندی دانشجویان خوابگاهی در عملکرد آن‌ها در مراکز درمانی نقش مهمی دارد؛ خوب است که همکاران به خوابگاه‌ها سری بزنند و از نزدیک با دانشجویان صحبت کنند.

سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

تدوین گر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب